LD "Zec" D.Motičina

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Home Lovište

XIV/175 Donja Motičina

ZEMLJOPISNI SMJEŠTAJ

Otvoreno zajedničko lovište broj XIV/175 „Donja Motičina“, smješteno je u istočnom dijelu Republike Hrvatske i u zapadnom dijelu Osječko-baranjske županije, zapadno od grada Našice. Teritorijalno je na području općine Donja Motičina i grada Našica. Lovište pripada panonskom tipu a ustanovljeno je od dijela bivšeg lovišta kojim su gospodarili Lovačko društvo „Kuna“ Đurđenovac i Lovačko društvo „Jelen“ Našice.

Aktom o ustanovljenju lovišta utvrđena je površina lovišta i zemljoposjedničko razmjerje za šumsko i poljoprivredno zemljište, te su navedene površine koje lovište u smislu članka 8. Zakona o lovištu ne obuhvaća, a to su površine oko naselja Našice, Brezik, Martin i Donja Motičina, te javne prometnice u sveukupnoj površini od 290 ha.

OPIS GRANICE LOVIŠTA

Granice lovišta počinje na raskrižju obilaznice i magistralne ceste Našice – Donja Motičina ide u smjeru jugoistoka, ulicom Vatroslava Lisinskog u centar Našica do ulice Braće Radića, skreće prema jugozapadu ulicom Braće Radića i Kralja Tomislava, te nastavlja magistralnom cestom za Orahovicu. Prolazi kroz Donju Motičinu i dolazi do rudine Medenjak, gdje se lomi i cestom skreće prema sjeveroistoku i prolazi između posjeda „Hana“ d.d. Našice i privatnih parcela, nastavlja pokraj poljoprivrednog aerodroma i uz istočnu stranu table ribnjak „Švajcerija“ izlazi na cestu. Ovom cestom granica ide u smjeru istoka prema Breziku, prolazi Dalmatinskom ulicom, dalje kroz selo Brezik i naselje Šipovac do obilaznice te u smjeru sjeveroistoka do raskrižja, gdje je i početna točka.

LOVIŠTE JE OBILJEŽENO TABLAMA SLIJEDEĆEG IZGLEDA:

 


 

FOTO - lovački uspjesi 2020/21

FOTO - nadzorna kamera

FOTO - skupni lov 2020.g.

Baner