LD "Zec" D.Motičina

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Home Gdje smo?
Gdje smo?

REPUBLIKA HRVATSKA - OSJEČKO BARANJSKA ŽUPANIJA

Donja Motičina je smještena u istočnom dijelu Republike Hrvatske i u zapadnom dijelu Osječko-baranjske županije. Teritorijalno je na području općine Donja Motičina, smještena je zapadno od grada Našica te istočno od grada Orahovica.

Najstarija prošlost motičkog kraja nije dovoljno poznata, jer ovo područje nije dovoljno istraženo. Slučajni arheološki nalazi potvrđuju da je čovjek živio na prostoru današnje Donje Motičine već u vremenu mlađeg kamenog doba (5.000-2.000 godina prije Krista) O kasnijem razdoblju prapovijesti do prvih naselja u ranom srednje vijeku, još nema podataka jer nedostaju povijesni izvori.

Motičina se kao naselje prvi put spominje pod tim imenom u starim listinama već 1229. godine. Donja Motičina bilo je vlastelinstvo a kada je nastalo ne može se sa sigurnošću tvrditi, prema nekim podacima ono postoji negdje od druge polovice XII. stojeća. U 13. stoljeću pripadalo je Baranjskoj županiji.*

*(IZVOR: KNJIGA DONJA MOTIČINA U DRUGOM SVIJETDKOM RATU I POSLJEDICE)


Prikaži Lovište XIV/175 Donja Motičina na većoj karti

 

FOTO - lovački uspjesi

Najnovije vijesti

Ublažavanjem antiepidemijskih mjera, i lovci se okreću poslovima u lovištu koji su karakteristični za ovo doba godine. Naime članovi društva su uz pomoć prijatelja obradili zemljišta te posijali kukuruz za divljač. Kose se lovačke staze, prosjeke i putevi, popravljaju se čeke, čiste pojilišta.

FOTO - nadzorna kamera

FOTO - skupni lov 2019.g.

Baner

Korisni linkovi:

Baner
Baner
Baner
Baner

Lovidba u rujnu

Baner
LISICA, ČAGALJ, TVOR, MUNGOS, KRMAČA, cijelu godinu, osim ženke kad je visoko bređa ili dok vodi mladunčad